• SUBSCRIBE
  • FACEBOOK
  • TWITTER

Kuchnia japońska: Przepisy na takoyaki i okonomiyaki

Jarzyny, owoce i grzyby mogą pochodzić z przeróżnych źródeł. Oczywiście te najzdrowsze będą uprawiane w sposób ekologiczny. Są jednak trochę droższe od innych. Dzieje się tak, albowiem hodowcy, którzy zajmują się ich uprawą, wykorzystują tylko naturalne nawozy. Muszą też liczyć się z większym ryzykiem zniszczenia artykułów przez przeróżnego typu owady. Ekologiczne jarzyny oraz owoce nie mogą być pryskane środkami chemicznymi. To wszystko powoduje jednakże, że mają z pewnością niemało lepszy smak i zapach – wypróbuj Sklep Fungopol – Grzyby Marynowane, Suszone, Mrożone. To właśnie dzięki temu ostatniemu łatwiej nam rozpoznać w sklepie zdrowe produkty. Zazwyczaj na pierwszy rzut oka wyglądają gorzej aniżeli artykuły wyhodowane przy pomocy środków chemicznych. Pomidory czy marchewki mają nieregularny kształt. Także truskawki nie są znaczące oraz nie wyglądają tak samo. Podobnie jest z jabłkami. Te ekologiczne w większości wypadków mają bledszy, mniej równomierny kolor. Należałoby się jednakże tym nie zrażać. Artykuły wyhodowane przy estymie zasad uprawy ekologicznej na pewno mają bardziej intensywny aromat i smak, jakiego brakuje wszystkim innym.

1. Kliknij i zobacz

2. Dowiedz się więcej

Kuchnia australijska: Przepisy na damper i kangura

Categories: Kulinaria

Comments are closed.